Evenementen

 

Het hele jaar door vinden verschillende activiteiten rond de molen plaats. Hieronder staat een aantal voorbeelden. Kijk voor aankondigingen ook op het informatiebord bij de Beatrixmolen zelf.

 

Nationale Molendag

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022 zijn vele honderden wind- en watermolens in Nederland open voor bezoek. De molenaars van de Beatrixmolen geven rondleidingen in de molen en er worden pannenkoeken gebakken. 

Zie ook: www.molens.nl/nationalemolendag

 

Open Monumentendag

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Open Monumentendag 2022 vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september. Het thema is 'Duurzaamheid'. 

De Beatrixmolen is open op zaterdag 10 september van 10.00-15.00 uur.

Zie ook: www.openmonumentendag.nl

 

 

Vierde editie Molenmars

Sinds 2017 organiseren de molenaars van de Beatrixmolen de Molenmars. Deze eendaagse wandeltocht vindt elk jaar plaats op de tweede zaterdag van maart. Helaas kon de Molenmars in 2020 en 2021  i.v.m. corona niet doorgaan. De eerstvolgende editie van de Molenmars was gepland op zaterdag 12 maart 2022. Deze kan wegens te kort tijdsbestek na versoepeling van de coronamaatregels helaas ook niet doorgaan. We kijken uit naar de editie van 11 maart 2023!

Zie ook: www.molenmars.nl

 

Molenfeesten Winssen

Elke twee jaar worden in Winssen in het eerste weekend van september de Molenfeesten gehouden. De feesten vinden plaats rondom de Beatrixmolen. Een weekend vol vermaak voor iedereen van jong tot oud. De eerstvolgende editie is gepland in het weekend van 3 en 4 september 2022

Zie ook: www.molenfeestenwinssen.nl/